Domnul Claudiu Crețu, Director General al ELCEN, a participat luni, 8 aprilie, în calitate de speaker la conferința de presă organizată de Compania Municipală Termoenergetica București cu privire la proiectul european “Sprijinirea tranziției energetice și a decarbonizării în sectorul termoficării” – LIFE22-SET_HEAT.
Proiectul își propune să accelereze tranziția energetică și decarbonizarea încălzirii centralizate în patru țări din Europa de Est: Croația, Polonia, Lituania și România.
Conferința s-a adresat stakeholder-ilor locali și și-a propus să aducă la masa discuțiilor toate părțile interesate în vederea unei colaborări eficiente pentru optimizarea activităților de planificare a sectorului încălzire centralizată: reprezentanți ai Primăriei Municipiului București, ai Ministerului Energiei, ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, ai Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, ai Asociației de Dezvoltare Intercomunitară București-Ilfov, ai Companiei Municipale Energetica Servicii, ai Companiei Municipale Termoenergetica București și ELCEN.
În intervenția sa, dl Claudiu Crețu a subliniat încă o dată importanța eficientizării cât mai rapide a sistemului de încălzire centralizată din București.
”Sistemul centralizat are viitor.(…) Trebuie să ieșim din logica supraviețuirii și să ajungem la logica eficienței în care să stăm cu pieptul în față și să ne caute lumea că vor să se conecteze la noi pentru că suntem eficienți. Se poate. Cu perseverență, cu hotărâre, cu dialog și folosind toate oportunitățile disponibile prin finanțările europene”, a subliniat dl. Claudiu Crețu.
Acum 2 ani când eram director general la Termoenergetica și am inițiat acest proiect, m-am bucurat foarte mult pentru că aveam multe întrebări referitoare la modul în care putem face cât mai rapid această tranziție energetică de la un sistem de generația 1 – anii 60-70 – către un sistem de generația 4 sau 5, pentru că timpul nu are răbdare. Astăzi există posibilitatea finanțărilor(…). Dialogul e foarte important.(…) Cooperare cu țările din jur. Modelele implementate în Danemarca sunt foarte importante pentru noi. Trebuie să vedem cum facem acea hibridizare, acea compatibilitate între stocarea de energie, utilizarea pompelor de căldură, valorificarea energetică a deșeurilor, utilizarea hidrogenului. București este un oraș mare și trebuie să facem pași concreți”, a completat dl. Claudiu Crețu în intervenția sa.
Publicat la aprilie 8, 2024
Postat in
Evenimente
Cel mai mare producător de energie termică din România

Latest Portfolio

Need Any Help? Or Looking For an Agent

Working Hours : Sun-monday, 09am-5pm
© 2022 Vankine. All Rights Reserved.