Seria de conferințe organizate de Grupul de Presa MediaUno în cadrul „Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World” (3-26 aprilie 2024) a pus în lumină, pe 8 aprilie, „Energia viitorului: Reproiectarea paradigmei energetice pentru o lume sustenabilă”.
„Echilibristica energetică: Navigând între securitate și sustenabilitate”: Tema aleasă a invitat la o discuție profundă despre cum putem menține echilibrul între necesitatea de securitate energetică și imperativul sustenabilității, explorând soluții pentru un viitor energetic stabil și verde.
Pe lista speakerilor de la primul panel al conferinței de astăzi a fost și dl. Claudiu Crețu, Directorul General al ELCEN. Discursul său s-a axat pe idea de sustenabilitate energetică, de transformare ambițioasă a sistemului de încălzire centralizată, cu o atenție deosebită acordată soluțiilor hibride de alimentare cu energie.
Cererea globală de energie crește exponențial. Pentru a răspunde aceastei provocări este necesară diversificarea surselor de energie. Odată cu trecerea de la combustibilii fosili, (petrolul și cărbunele), la gazele naturale, energie nucleară, sursele de energie regenerabilă dependente de condițiile meteorologice, există o nevoie tot mai mare de a contracara dezechilibrele din sistemele energetice.
Înțelegerea și gestionarea flexibilității devine o componentă esențială a piețelor energetice.
Publicat la aprilie 8, 2024
Postat in
Evenimente