ELCEN a participat joi, 4 aprilie, la conferința de deschidere a SCIA – SMART CITY INDUSTRY AWARDS – ediția 8. Acesta este mai mult decât un simplu eveniment; este un catalizator pentru schimbare, o fereastră spre viitorul în care orașele devin spații inteligente, eficiente și, mai ales, centrate pe nevoile cetățenilor. De la gestionarea avansată a traficului și soluții de mobilitate eco-friendly, până la digitalizarea serviciilor publice și implementarea infrastructurilor verzi, SCIA pune bazele unei noi ere în urbanismul românesc.

Dl. Claudiu Crețu, Director General al ELCEN, a vorbit la Gala SCIA despre poten țialul sectorului încălzire centralizată în domeniul Smart City, alături de Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, și alți reprezentanți ai mediului public și mediului privat.

Claudiu Crețu: “Suntem într-o cursă contratimp și în această cursă foarte important este dialogul. Se poate face treabă prin dialog, cooperare, cu specialiști la masă.
Suntem aici la Smart City Industry Awards pentru că transformarea trebuie sa fie făcută integrat, cu soluții digitale integrate. Nu mai putem funcționa că în anii 60-80. Trebuie sa ajungem la automatizare, la soluții inteligente, in timp real. E nevoie de viteza și flexibilitate.
E momentul ca și București să facă ceva în acest sens și e nevoie sa folosim toate soluțiile inteligente.
E nevoie de dialog, de o viziune integrată, e nevoie ca toți stakeholder-ii sa stea la aceeasi masă, sa fie racordați la aceeași strategie.
Nu mai avem timp sa acționăm haotic și nu mai e timp doar de declarații politice, ci e nevoie de acțiune pentru a avea un oraș smart.”

Publicat la aprilie 4, 2024
Postat in
Evenimente