ELCEN a participat joi, 4 aprilie, la conferința de deschidere a SCIA – SMART CITY INDUSTRY AWARDS – ediția 8. Acesta este mai mult decât un simplu eveniment; este un catalizator pentru schimbare, o fereastră spre viitorul în care orașele devin spații inteligente, eficiente și, mai ales, centrate pe nevoile cetățenilor. De la gestionarea avansată a traficului și soluții de mobilitate eco-friendly, până la digitalizarea serviciilor publice și implementarea infrastructurilor verzi, SCIA pune bazele unei noi ere în urbanismul românesc.

Dl. Claudiu Crețu, Director General al ELCEN, a vorbit la Gala SCIA despre poten țialul sectorului încălzire centralizată în domeniul Smart City, alături de Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, și alți reprezentanți ai mediului public și mediului privat.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja:
“Am depășit etapa tranziției. Putem sa construim, putem să ne asumăm riscuri. Haideți sa facem și lucrurile acestea. Vă mai las o idee: ideea lui Claudiu Crețu. Mie îmi plac oamenii mari și curajoși și dacă este un om suficient de curajos, unii ar spune “nebun”, dar nu e o jignire, e un compliment: vrea să salveze sistemul de termoficare din București.
Mai vrea să facă ceva: Cartierul Energiei. ELCEN are terenuri în București.(…) Va prezenta public acest concept în perioada următoare” a declarat Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, la SCIA 8 – Smart City Industry Awards Gala, eveniment aflat in desfasurare, astăzi 4 aprilie.
Claudiu Crețu, Director General ELCEN:
“4 ani de zile am fost la ELCEN în insolvență și toată lumea vorbea de faliment și asa “nebun” de felul meu, cum a menționat și dl Ministru Burduja, am spus ca nu va fi faliment. Am supraviețuit. (…) În max 2-3 săptămâni, veți vedea prezentarea proiectului, sediu pentru Ministerul Energiei, ANRE și celelalte companii. Totul după ultimele standarde nzeb, de eficiență energetică, care să se încadreze perfect în zona respectivă. Fosta zonă de păcură va fi dată jos și vom veni cu o propunere.”
“Va fi un cartier smart al energiei, cu sprijinul Primăriei și bineînțeles cu tot angajamentul meu”, a completat Ministrul Energiei, Sebastian Burduja.
Publicat la aprilie 4, 2024
Postat in
Evenimente